Om oss

Vi är en förening som sysslar med historiska spel , med tyngdpunkten på krigsspel , vi spelar även en del spel där till exempel innebörden kan vara att skapa sig en fungerande civilisation och även en del spel med politik som inriktning.

Vi är också en del av studiefrämjandet. Detta kan vi stoltsera med, då studiefrämjandet har godkänt våra spel såsom varandes en fullgod studie av krigshändelseförlopp i historien.
Vi disponerar ett rum på ca 15 kvm där vi är ca 8 personer som en eller två kvällar i veckan träffas för att skildra/spela krigshandlingar ur det förflutna eller ibland framtida möjliga konflikter.

Vi finns på storgatan 20 i Asarum , snett emot kyrkan i byn.

 

Just nu Maj 2018 så är det två spel som spelas, dels ”three days of Gettysburg” spelet behandlar det största o förmodligen mest avgörande slaget under det amerikanska inbördeskriget som pågick 1861 till 1865. Slaget vid Gettysburg stod den 1-3 Juli 1863

Det andra spelet som spelas, behandlar striden i fabriksområde ”red barricades” i de norra delarna av Stalingrad, hösten 1942 mellan Sovjetunionen och Tyskland.

Om du vill registrera dig, så sänd ett meddelande till……..: jerry.adamsson@bth.se
sidan är under uppbyggnad………….