Main Menu
bullet Home
bullet Contact Us
Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
Online
Guests: 1, Members: 0 ...

most ever online: 99
(Members: 0, Guests: 99) on 02 Aug : 16:44

Members: 19
Newest member: Nebulus
Last seen
 • Midget
  [ 1 month, 1 week, 2 days, 27 mins, 53 secs ago ]
 • snapphanen
  [ 1 month, 3 weeks, 14 hours, 59 mins, 37 secs ago ]
 • jerryjugend
  [ 4 months, 2 weeks, 5 days, 16 hours, 47 mins, 51 secs ago ]
 • senne
  [ 5 months, 3 weeks, 4 days, 1 hour, 31 mins, 37 secs ago ]
 • AndreasI
  [ 1 year, 1 month, 2 weeks, 6 days, 13 hours, 15 mins, 59 secs ago ]
 • Riedel
  [ 1 year, 2 months, 3 weeks, 4 days, 12 hours, 45 mins, 33 secs ago ]
 • zany73
  [ 1 year, 11 months, 4 weeks, 19 hours, 7 mins, 59 secs ago ]
 • LordBalder
  [ 2 years, 1 month, 3 weeks, 1 day, 14 hours, 12 mins, 58 secs ago ]
 • Spac3d
  [ 2 years, 10 months, 1 week, 13 hours, 25 mins, 43 secs ago ]
 • arc3371
  [ 3 years, 2 weeks, 1 day, 10 hours, 27 mins, 26 secs ago ]
Forums
KKf Karlshamns hemsida :: Forums :: Vad händer i lokalen öppna delen
<< Previous thread | Next thread >>   

WIF 2010 GAME REPORT

Author Post
senne
Thu Sep 30 2010, 03:54AMEmail Thread Print View

Joined: Wed Apr 15 2009, 04:04AM
Posts: 905
SPELARE I 2010 ?RS WORLD IN FLAMES KAMPANJ:

AXIES
TYSKLAND - LORD BALDER
ITALIEN - JERRY JUGEND
JAPAN - MIDGET

ALLIED
ENGLAND - SNAPPHANEN
USSR/FRANKRIKE - ZANY
USA/KINA - SENNE

[ Edited Thu Sep 30 2010, 03:56AM ]
Back to top
Midget
Thu Sep 30 2010, 09:36AM

midget

Joined: Mon Feb 01 2010, 04:23PM
Posts: 539
1939 sept/okt

Europa
Efter att förhandlingarna mellan Polen och Tyskland om Danzigkorridoren kollapsat väntar omvärlden med spänning. TYSKLAND F?RKLARAR POLEN KRIG.

Med hjälp av ett massivt luftherravälde rullar de första panzarstyrkorna ledda av fältmarskalk Runstedt över den Polska gränsen. De Tyska styrkorna uppdelade i norra, mitt och södra armen gör processen kort med de Polska förbanden. Efter en vecka står Runstedt utanför Warszava. Polska armen lyckas samla ihop sig och bromsa upp den Tyska vågen. men läget ser helt hopplöst ut.

Omvärlden var inte riktigt beredda på detta. Brittiska samväldet förklarar Tyskland krig tätt följda av Fransmännen. Ska Europa få uppleva ännu ett världskrig?

Det ser ut som om Britterna och Fransmännen lämnar Polen till sitt öde. Men marinminister Curchill har andra planer. Medans Tyskarna är sysselsatta med att erövra Polen, seglar stora delar av den Brittiska och Franska ubåtsflottan in i ?stersjön för att genomföra massiva angrepp på den Tyska handelsflottan. Detta i ett försök att bromsa upp den Tyska krigsindustrin. Till en början såg det ut att vara en listig plan.

Men Hitler var förberedd. Inom några dagar förklarar han Danmark krig. Med snabba motoriserade förband och vädret på sin sida så har inom några dagar Köpenhamn och andra viktiga knutpunkter samt hamnar erövrats. Tyska krigsmarine och baltiska flottan seglar ut från Kiel.

Det blir en dramatisk katt o råtta lek i ?stersjön. Churchills genialiska plan verkar sluta i en katastrof. Brittiska ubåtar går ett hopplöst öde tillmötes mot den tyska flottan. Franska ubåtar säljer sig dyrt i slaget om ?stersjön. Men när man ska återvända blir man ett lätt byte i ?resund för Tyska jagare.

Efter att Tyskland med sitt agerande dragit alla blickar åt sig kunde Ryssland smyga in bakvägen i Polen och roffa åt sig strategiska landområden. Undrar vad som händer näst? Vad har Tyskland och Ryssland kommit överens om?

I den Amerikanska senaten har rösterna höjts över dessa barbariska övergrepp i Europa. Britterna och Fransmännen sätter press på Amerikanen. Vad blir deras utspel?

Polen delas upp mellan Tyskland och Ryssland. Europa får än en gång se Tyskland breda ut sig.


Medelhavet

Mycket brittisk flottaktivitet över de flesta världshaven så även i medelhavet. Britterna förstärker upp viktiga positioner som Gibraltar, Malta och Egypten i väntan på om Tyskvänliga Italien kommer reagera på Tysklands frammarch i Europa.


Asien

Efter en lyckad offensiv har Japanen lyckats pressa tillbaka de Nord och Syd Kinesiska styrkorna.
Kineserna har befäst sig i bergsmassiven och väntar på att möta de Japanska styrkorna där. I hopp om att kunna bromsa upp dem.

Japanska tunga markförband ledda av Umezi samt stora delar av flygvapnet inleder en offensiv mot den viktiga industristaden Si-an. Efter en misslyckad attack mot staden och total oordning bland de inblandade Japanska förbanden var man tvungen att sätta press på Kina. Terauchi med delar av Kwangtungarmen sändes in från norr medans Yamamato skeppades in i Söder med hela Japanska marinkåren. Om inte detta gjorts hade chansen för en Kinesisk motoffensiv stor som kunde avslutat det Japanska fälttåget.

Med ordningen återställd och i väntan på haubitsförbanden samt ingenjörstrupperna står fronten stilla.

USA har ökat sina aktiviteter i farvattnen väster om Hawaii. Samt sänt Nimitz med sin stab till Pearl harbour.
Back to top
Midget
Thu Oct 14 2010, 03:44PM

midget

Joined: Mon Feb 01 2010, 04:23PM
Posts: 539
1939 Nov/Dec

Europa

Efter massiva tyska truppförflyttningar mot väst är det dags för nästa drag. Tyskland förklarar Holland krig. Tyskland visar ännu en gång sin dominans i luftrummet mot Holland. Göring är ändå inte riktigt nöjd. Han vill snabba på den tyska produktionen av nya jaktplan. När luftrummet är säkrat börjar det tunga tyska mekaniserade Kårena att rulla över gränsen. Holland har ingenting att svara med. ?nnu en triumf för den tyska armen som visar sin överlägsenhet. Större delen av flottan klarar sig eftersom den var stationerad i Indiska ocianen.

För att inte Belgien skulle möta samma öde som Holland svarade britterna snabbt. De satte ihop en expeditionsstyrka med mekaniserade enheter från Nordafrika i spetsen. Dessa seglade med stöd från brittiska flottan rätt in i Rotterdam och lyckades att befästa staden. Runstedt hade sett faran men fått avkall från tyska generalstaben att sätta in falskärmsjägare i ett tidigare skede för att förhindra detta.

Det dåliga decembervädret gjorde att den tyska krigsmaskinen stod stila för ett ögonblick, till fransmän och britters glädje. Detta gav viktig tid för omorganisering av franska frontförbanden.

I Amerikanska senaten diskuteras vidare hur Tysklands (Hitlers) övergrepp på det ena efter det andra landet i Europa ska hanteras. Efter påtryckningar från vissa falanger beslutas att man ska sända ett stort materiellt stöd till Frankrike, som är de allierades största chans att sätta stopp för Hitlers framfart.

Medelhavet

Fortsatt stor brittisk flottaktivitet i medelhavet i väntan på vad Italien ska ta sig för. Mussolini har sänt iväg italienska observatörer till tyska generalstaben.

Asien

Dåligt väder i norra Kina. Fronten ligger still efter den japanska misslyckade offensiven. Umezi har skickat efter specialutrustade ingenjörstrupper från Osaka. Detta efter att Mao befäst staden Si-an hårdare än väntat. Under tiden strategbombas Si-an men utan resultat.
Back to top
Midget
Thu Oct 14 2010, 06:25PM

midget

Joined: Mon Feb 01 2010, 04:23PM
Posts: 539
1940 Jan/Feb

Europa

Dåligt väder! Dåligt väder!
Tyska valfångare med Atlantis i spetsen försöker bryta de massiva blockaden i Nordsjön och norra Atlanten. Något enstaka fartyg lyckas smita igenom. Atlantis blir upphunnen nordost om Scapa flow och skjuten till botten.

Tyska och franska flygstrider över Ruhrområdet. Heroiska insatser av franska flygvapnet gör att åtskilliga Messersmith går till backen. Göring påpekar igen om produktionen av jaktplan. Efter det inträffade verkar han få igenom sina krav.

I Amerikanska senaten surras det mycket om hurvida Usa ska sluta upp bakom de allierade och när.

Ryska kårer med Zukov i täten samt ryskt flyg anländer från Sibirien till Europa. Detta efter Hitlers utspel i Europa.

Omvärlden väntar nervöst! Klarar Frankrike stå emot den tyska krigsmaskinen när den börjar rulla igen.

Asien

Dåligt väder i norra Kina med. Eftersom de flesta kårena utanför Si-an saknar vinterutrustning blir det ingen ny offensiv. Japanen försöker återigen att bomba Si-an. Denna gång i hopp om att försvaga nordkinesens ställningar. Mao har haft god tid på sig att befästa sig i staden och bombningarna blir verkningslöst.

I södra Kina flyttar Japan fram sina positioner centralt men det innebär att man tappar kustlinjen norr om Hainan. Sydkinesen är snabb att utnyttja situationen. Man flyttar fram linjerna. Chiang organiserar försvaret väl. Kinesen ser stark ut.
Back to top
Midget
Wed Oct 20 2010, 09:45AM

midget

Joined: Mon Feb 01 2010, 04:23PM
Posts: 539
1940 mars/april

Europa

Tyskland förklarar Belgien krig. Tyska förband pressar på in i Belgien. Med hjälp av de tyska Stukaplanen skapar man stor förvirring i de belgiska leden. En snabb kringmanöver runt de Brittiska trupperna i Holland gör att de blir avskurna och inte kan hjälpa belgaren. Fransmannen hinner inte förstärka de Belgiska linjerna och Tysken rycker fram till den franska gränsen. Läget börjar se lite stressat ut för de allierade.

Det finns dock vissa glädjeämnen för de allierade . Luftwaffe fortsätter att ta tunga förluster i kampen om luftherraväldet. ?ver Amsterdam går tyska jaktplan i backen mot Brittiska Raf. ?ven över Saarbrucken så gör franskt Morraine processen kort med tyska Bf 109. Göring väntar ivrigt på att de nya tyska jaktplanen ska anlända.

Asien

Japan gör en ny offensiv norr om Hainan. Efter hårda strider går japanska trupper iland. Japanska förband flyttar fram positionerna och ska inom kort kunna befästa kustremsan igen. Men helt oväntat går Kinesen till motanfall Kinesen kraftsamlar och väller ut ur bergen. Japanska marinkåren var inte tillräckligt förberedd och lider stora förluster. Det blir kännbara både trupp och landförluster för Japan. Kina på stark frammarch i söder och trycker tillbaka japanen till Kanton och Hainan.

Japanska generalstaben inser allvaret och sänder Yamamoto söder ut för att reda ut situationen. Samtidigt seglar fyra nya kårer ut från Tokyo. Två till Kanton och två till Hainan. En välutrustad mekaniserad kår anländer till kanton samt den fruktade bergsjägarkåren når sin destination i Hainan.
Efter ett lyckat japanskt motanfall lyckas man pressa kinesen som lider tunga förluster. Naning intas av bergsjägarkåren.

I norr fortsätter hårda strider om staden Si-an som fortsatt är under kinesisk flagg.

Det som såg så bra ut för kinesen börjar likna en mardröm.

USA börjar bli mer och mer aktivt. Amerikanska eskortfartyg med Texas i spetsen börjar patrullera Amerikanska östkusten. I senaten beslutas att man ska frysa delar av exporten av råmaterial till Japan.
Back to top
snapphanen
Thu Nov 11 2010, 09:57PM
Registered Member #7
Joined: Wed Jul 08 2009, 12:27PM
Posts: 185
Jan -apr 1941. Stor seger för CW till havs. Bismark och en tysk kryssare sänkt i nordsjön. Britten förlorar en kryssare. I medelhavet så sänks 2 Italienska kryssare och en ubåt. Britten förlorar 1 kryssare. Tysken drar överaskande tillbaka sina trupper från södra Frankrike. Britten kan andas ut. Rykten att Stalins aggression mot Japan kan vara orsaken florerar i Churchills cabinett. Det händer saker i Kina men som vanligt så är det ingen som bryr sig =)
Back to top

Moderators: Riedel, jerryjugend, zany73, senne, Midget

Jump:     Back to top

Powered by e107 Forum System
Chatbox
jerryjugend
17 Apr : 12:21
Finns bara dom lite nyare reglerna o det går nog inte att köra med dom, det finns inte samma counters i muin låda som till de nya reglerna , men kanske man kan använda andra ?

senne
16 Apr : 13:20
någon som har hittat en länk till Gettysburg reglerna?

senne
13 Apr : 12:11
Vi kan väl ge Gettysburg en chans tycker jag. Det gamla "Terrible Swift Sword" var bra om jag minns rätt.
Jag oroar mig mer för tärningsfan än regler...:)

senne
13 Apr : 12:09
Jag tycker att chatboxen bör vara uppe på sidan med. Ungefär som på denna sida. Vad tycker ni andra?

jerryjugend
12 Apr : 21:22
Jag har ju sicilien i OCS systemet :) lätt att vara tre pers

jerryjugend
12 Apr : 20:12
På tal om spel innan sommaruppehåll o WIF
three days at Gettysburg är nog ganska trögt o trasigt enligt en hel del kommentarer på spelsidor på nätet..... Men om vi är beredda på lite regelproblem så ....

Man kanske inte skall tro på allt man läser heller,,,,,

jerryjugend
12 Apr : 17:24
Senaste frågan var om vi skulle satsa på en sida med ett "flöde" typ facebooks uppbyggnad han menar att det skall helst vara aktivitet på sidan så folk ser att det händer något hela tiden.
Jag vet inte riktigt,..... vi är ju inte så många som skriver precis..... jag tror själv att jag föredrar en mera statisk sida , vi kommer ändå inte att få så många som vill skriva....
jag vet helt enkelt inte.... han föreslog en som dom har i ronneby squaredancers :) men den verkade en aning torftig , den jag håller på med är ganska mäktig o blir snygg men den har chatboxen längst ner på sidan o sen går det inte att klicka på dom där snurrorna men det skall gå att kunna klicka på texten under snurrorna....

jerryjugend
12 Apr : 17:04
jo jag jobbar på den men killen påå jobbet är en sån perfektionist o frågar om ditten o datten så sent som idag träffade jag honom o jag skall prova en annan typ än den jag har nu
Orskaen är att jag vill ha en chatbox UPPE på sidan för att slippa scrolla ner sidan

Midget
11 Apr : 09:42
Fick precis Mail angående wif. En tysk vid namn Dr. Richter och hans firma kommer skeppa ut alla spel i Europa och Afrika. Han hoppades på att få iväg alla sändningar innan månadsslutet.
Snart så kanske det dimper ner.

senne
11 Apr : 05:34
Hur går det med den nya hemsidan Jerry?  
Render time: 0.0713 sec, 0.0313 of that for queries. DB queries: 34.