Forum

AAR 2013 - 2014  

Sida 2 / 3 Föreg Nästa
  RSS

jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:46 e m  

25/10 -42 Stalingrad (131030 Asarum)

Dagen fortsätter med den ryska stormvågen i norr som väller fram mot de förskrämda tyskarna.
Röken hjälper effektivt till så de tappra ryssarna kan komma nära inpå sina fiender.

de ryska strv. har dock icke turen med sig en T70 fastnar i debrisen o när den kämpar för att komma loss flyger ett larvband av o den är nu immobiliserad, en annan T70 med heltrasig cmg slår nu även en 12:a på huvudbeväpningen o vid lagningsförsöket lyckas man att förstöra avfyrningsmekanismen ordentligt (6:a) så den får bege sig ur fronten , en annan T70 försöker med hjälp av hastighet o rök o alla knep man kan komma på smita förbi en Pz IV , men den lede tysken rullar lätt upp en 4;a , det som behövdes för att träffa den arma tanken o en sekund senare exploderar den i ett eldhav.

Den tyske 10-3 översten lyckas med konststycket att på 28 hexes avstånd meja ner en rysk grupp som trodde sig vara i total säkerhet.

Nämnas kan ett par lyckliga tyska episoder till en squad går ensam in i en kraftigt försvarad fabrik , man får en 1MC mot sig..... dubbel etta..... Battle hardening samt hero creation, ett annat tyskt förband går in i hexen jämte ganska rejäl rysk eldgivning , men inget händer ,uppe på den norra flanken rycker som sagt de ryska horderna framåt o man får till en bärsärk i ett underbart ögonblick den kan välja en hel massa alternativ MOL närstrid mot tank etc. etc. det är bara det att en tysk grupp skall skjuta en 8-tabell omodifierad , men med sina 10 i moral skall detta inte vålla någon större skada.....tror man..... DUBBEL ETTA !!!!!!!! KIA.

Ett par ryska highlights kan dock konstateras , två tyska squads bryter i ett eldöppnande o då dessa senare skall routa finner dom sig helt inringade av rysk trupp varav en squad listigt hållit sig gömd ett längre tag men nu ser sin chans att göra skillnad..... bägge tyska squadsen avrättas.
En tysk bärsärk springer in i en rysk ställning men blir halverad av den ryska försvarelden , dock fortsätter halvgruppen in i närstrid som avslutas med att den tyska enheten förintas.

Artillerisalvorna i norr ostadkommer egentligen ingenting alls , med ett undantag man slår en Critical Hit i den befästa byggnaden (f 5) dock ingen rubble MEN den fattar eld vilket kan visa sig viktigt (får vi hoppas)

Kvällen slutar efter den ryska turn tre o det skall alltså börja spelas Tysk turn 4

Förluster
Tyska 20 poäng samt en Pz IV
Ryska 15 samt två utslagna T 70

Tillägg till de ryska förlustsiffrorna 4 av kvällen poäng kommer ifrån att kommisarierna har utökat sitt skräckvälde.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:46 e m  

stalingrad 25/10 -42 (Asarum 131106)

Så fortsatte då dagen med den tyska turn 4 Inga stora händelser rapporteras annat än att de tyska pansarcheferna beslutar sig för att den där ryske eldledaren kan nog inte finnas någon annanstans än på taket till byggnaden Z1.
Man slumpar iväg en Area-fire med en PzIII L , träffar , men vad kan en 3-tabell göra för skada ??
trea på tärningarna !!!!!!! 1 MC ,radiooperatören som faktiskt befinner sig på rooftop i byggnadshex z1 bryter , men han har redan fått ner sin rökridå som varar till rysk turn 5 , gudskelov.

tysk trupp springer förtvivlat nere i södra änden av fabriksområdet (någonstans runt U40),Rysk HMG-stack öppnar eld , 12-tabell med -3 underbart !!
Ryssen slår...........DUBBELSEXA !!!!!!!!!!!! stor bitterhet råder då den tyska squaden helt galant dansar undan från kulkärven.

Tysk PzIVF1 försöker slingra sig ur ett ganska inknökat läge uppe i norra änden av fabriksområdet (någonstans i trakten av H6) Man vrider om startnyckeln Ryss 1 kastar MOL o missar ryss 1 Siktar med sitt at-gevär ,glömmer att han står i +3-rök o missar ryss 2 kastar MOL o ....träffar 6:a på tärningarna vagnen blir ett eldhav. (hoppas inte den räknas som i rörelse då den lägger sin första MP på att starta).

Ryssen fortsätter sin framryckning norrifrån o ner mot fabriken L 10 där man får ett fotfäste samt stora ryska styrkor drar sig mot allra sydvästligaste hörnet ( O17)där en stor tysk stack nästlat sig in ,men nu befinner sig nästan helt innesluten , det kan vara en annalkande katastrof , dock kommer denna stack att kunna skjuta iväg ett antal mördande salvor om den inte försöker slingra sig ut o hem igen.

Kvällen avslutas med 4 st oavslutade närstrider varav en är en HTH-melee.

Förlusterna 
Tskland 28 poäng samt två PzIV F1 utslagna
Ryska förluster 24 poäng samt två utslagna T 70


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:46 e m  

25/10 stalingrad (131113 Asarum)

den 25 rullar vidare med tysk turn man försöker sig mot alla odds på ett anfall mot den långsmala fabrikens norra hörn trots en oerhörd rysk styrka som står inne i fabriken det rör sig om ca 4 stacks med ryssar o nästan 3 squads i varje stack.

Man lyckas mot alla odds att få fotfäste de ryska 30 24 20 o 16-tabellerna bryter blott en av de anfallande tyska grupperna , man lyckas även bryta ett par ryska grupper i sin efterkommande advancing fire phase, dock går man inte in i närstrid denna gång.

I denna fabrik skulkar senare ryssen undan men går framåt igen i sin advance och nu är det ryssens tur att klara sig från de tyska attackerna med monstertabeller.

I övrigt så blir det endast små små frontförändringar till tyskens favör på det centrala avsnittet under de 1 o 1½ turnsen vi hinner spela.

I söder (söder om den längst i söder liggande gullyn) händer i praktiken ingenting.

I Norra avsnittet är det som de stora sakerna händer det ryska anfallet rullar vidare med större delen av infanteri-massan svängande söderut o längre in i fabriken L10 en annan kontingent grabbar tag om så mycket mark man kan västerut för att få en intressant frontlinje.

Nu kommer kvällens klo : uppe i nordvästra hörnet inne i hus F5 har alla tyskar brutit under konstant bombardemang av 80mm artilleri ingen ´har dödats men samtliga är brutna det ligger 3 squads samt ledare i ena källaren sen ligger det 3 squads samt ledare i andra källarhexen , huset har 3 flames inne i sig varav den ena på markplanet över ena källarhexen men ryssen står ju ett par hex iväg o är involverad i närstrid så det verkar inte så farligt....... men vad händer ..... den ena flamen blir en blaze..... ryssen vinner närstriden 80mm OBA shockar den enda strv. som kan skydda angreppet från ryssen , det blir rysk turn Artillerielden flyttas den tyska Pz IV:an blir UK o kan inget göra inga tyskar i källaren rallar...... Urrahhh... en rysk squad stormar in i huset väcker tyska reserver till liv som dock icke gör någon skada .....ROUT-phase nu flyr alla tyskar in i ena källarhexen , man räknar till 6 squads samt två ledare....... rysk advance ner ADJACENT till tyskarna.......Tysk rally-phase man kastar upp en 4 o rallar en chef..... sen kastar man upp en 3:a o rallar squad o HMG.....sen kastar man upp en 3:a....rallar en squad samt MMG......
VE O FASA !!!! Den tyska Pz IV.an förintas på sitt UK-slag 🙂
Tyskt eldöppnande med 40 poäng från ena källaren till den andra... NMC.....svett svett svett 4:a...JUBEL tysken får ROF men ingen mera effekt det skjuts lite här o där men inga direkta större saker händer förutom att ryssen slår en dubbelsexa på sin sista 45LL.

Nu kommer Rout-phase Tre o en halv squad samt 8-0 går en grym död till mötes då de inte kan ta sig ur källaren (kollade så att dom verkligen var ADJACENT trots den fortifierade källaren o JA det var dom, för man skulle kunna advance as if there where no enemy present PUST)

Där bröt vi för kvällen o den ena sidan kunde gå hemåt i natten o sova gott.

Förluster
Tyska 53 poäng inf. samt SMC 3 förstörda PzIV F1 o en förstörd Pz III L
Ryska 30 poäng inf. o SMC samt 3 förstörda T70 

Kvällen avslutas efter den tyska omgången turn 6.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:47 e m  

 

25/10 Stalingrad (131120 Asarum)

den 25 närmar sig slutet o de ryska trupperna har tagit ansenligt med mark uppe i nordvästra hörnet man har bränt ner byggnad F5 samt I6 två byggnader som setts som ett stort problem för att försvara nordöstra sektorn.
Ja där ser man vad ett anfall med ca 30 squads ca 6 ledare o två 80 mm OBA kan ställa till med, riktigt roligt.

För övrigt dödas det flitigt på övriga kartan men kanske mest i området av fabrikerna P21 R23

det händer dock inte några större nämnvärda episoder (egentligen gör det ju det hela tiden men jag var totalförtröttad så rapporten skrivs lite för sent)

Vi lyckas inte komma till ett slut turn 6 heller vi slår en 5:a istället för 3 eller lägre.
Kvällen började lida o vi hade hållit på i drygt tre veckor med den 25:e så vi dealade så det blev vapenvila.

Den 26 väljer båda sidor IDLE så det blev ett inköp till så den 27:e kommer att bli mycket att göra...... 🙂
Skall bli intressant att se när de tyska trupperna tar slut 🙂 alla tyska 4-6-7 komp. är inköpta 🙂 och jag tror inte det finns särdeles många 5-4-8:a kompanier kvar heller.

De båda sidornas förluster blev oerhörda 
Tyska förluster 85 CVP därav tre Pz IV F1 o en Pz IIIL
Ryska förlusterna 53 CVP därav tre T 70


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:47 e m  

27/10 Stalingrad (131127 Asarum)

den 27.e gryr med att man kan se massiva tyska truppsammandragningar i fabrikerna R27 P33 detta har emmellertid den ryska sidan misstänkt o därför har man byggt upp försvaret därefter.
tysk turn börjar med att man placerar in 2 st 80mm OBA som börjar zooma in mot ryssarna i området runt byggnad W30

Man börjar också med en helvetisk understödseld från ett otal MMG samt HMG ledda av en överste 10 -3 samt en hel del andra dugliga befäl , man rensar rent på ryssr som inte satt sig i säkerhet , men det går åt en hel del bly för att uppnå resultat.

Därefter påbörjas framryckningen , denna bromsas ganska snart upp då man springer på en hel del dolda ryysar i terrängen som säljer sig dyrt , samt att en del tyskar omkommer då de skall söka igenom terrängen.

den ryska defensiva eldgivningen tar sin början , man ringer upp ett av sina tunga 120mm haubitsbatterier.....dubbelsexa !!!!!!!!!!!!!! AAAHHHRRRGGGHHHHH !!!!!!!
Andra batteriet får man kontakt med o har en osannolik tur då detta placerar sig rakt i en mycket stor ansamlinga av tyska enheter som har rört på sig o kommer att få svårt med att sprida sig under advance phase , man förintar en PzIIIL med en hittills dold 45mm L kanon.

Under sin advance tar tyskarna en del terräng dock inget hotande.

Den ryska preppen börjar med artilleribombardemang då i stort sett alla som är inom eldzonen av 120mm OBA:t bryter eller lemlästas även den gode 10 -3.an får se sig moralknäckas.

det är en hel del ryskt bly i luften men man åstadkommer inga större förluster.
Under rysk flyttfas ser man till att nästan helt inringa 2 st 548:or samt en 9 -1 i hex W32 man lyckas inte bryta tyskarna , (här glömmer jag helt bort regeln om "encirclement" FAAN !
Man kastar sig dock med liv o lust in i en HTH-melee men missar något som faktiskt även tysken gör.
Under den tyska preppen lägger man ner ett tyskt 80 OBA över denna melee o åstadkommer en PTC som alla tyskar inte klarar men ryssen gör he he he.

Den Tyska turn 2 anländer och med den anländer även Stuka-planen....
Den tyske spelaren försöker förtvivlat att få igång ett anfall i ovan nämnda område men man är nu ganska lamslagen av det ryska artilleriet o det sker ett ganska okoordinerat försök till framryckning.
En större rysk besvikelse inträffar då 2 tyska squads springer ganska öppet rakt framför en rysk killer-stack med 2 HMG samt en 9 -2:a.......tärningarna rullar..... JOD?....DUBBELSEXA !!!!!
Båda HMG:na går sönder då tärningarna har mage att uppvisa DUBBELETTA på vilket vapen som skall gå sönder.....FAAAAAN !!!
Dock kan nämnas att den tyske spelaren gjorde en exakt likadan manöver under sin prep-fire.

då den tyska adv.fire phase kommer öppnas det en mördande eld på långt håll med 9 -2 samt 2 st HMG man slår 3 RYSK SNIPER !! ETTA för rysk sniper attack HE HE HE . Man har nu lagt båda sina krypskyttar inne hos den brutne 10 -3:an nu kommer den tidiga julklappen SMACK ett klockrent head-shot på översten 4 tyska squads får därmed ta en 3 moralcheck INGEN KLARAR DEN !!!

Den enda meleen nere i W32 avslutas tragiskt för rysk del då man förintas utan att kunna ge igen någonting.

Idag är det ryssens tur att muntert vandra hemåt i natten. vi bröt 00:30


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:47 e m  

421027 Stalingrad (131204 Asarum)

Den 27:e fortsätter med Att tyskarna inser det meningslösa att fortsättta anfallet i söder mot byggnad W30 Tre ryska stödjepunkter kan ge samlad eld mot området runt U30 U33 ? Y30 Y33
Man har även ett batteri med 120 mm OBA i denna sektor I fabriken I10 går man däremot framåt man gör en del terrängvinster i södra delen av denna fabrik.
En rysk grupp gör vansinnesdåd genom att knalla in i hex L12 där det finns två lämnade tyska HMG:s dock lurar en riktig killerstack i K11men det finns stora vinster med denna chansning det ligger nämligen 3½ samt en 9 -2 brutna i K13 så om man klarar elden från K11 kan man göra potatispuré av denna enorma hög med panikslagna tyskar , i rallyn vaknar dessvärre 9 -2:an samt en halvgrupp till liv, och den tyska killerstacken drar iväg tre mördande salvor mot K13 o därmed finns inte den ryssen längre.
I söder placerar tysken in ett av sina 80mm OBA - det andra blir ett rött kort ? mot en hop av ryssar o det enda som händer är att ryssen kastar två snakeyes i följd o två ryska squads kommer att springa i sin nästa movement (bärsärkar x 2)
Som sagt i söder drar sig tysken allt längre bakåt men under den ryska defensiva eldgivningen brakar helvetet loss den ryske tärningskastaren för kvällen mejar ner o förintar med sina stacks o en hel del ROF 5 hela tyska squads , jublet bryter ut när salav efter salva ger effekt.
Nu kommer de två ryska uppretade enheterna att få ett behagligt uppdrag bara att springa tvärs över gatan vid X30 X31 De befinner sig i Z30 Z31 sen får vi se vad som finns att döda inne i fabriken P33.
?nnu en gång vandrar ryssen, visslande, hemåt i Decembernatten.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:48 e m  

25!10 Stalingrad (131210 Asarum)

Dagen går vidare med rysk turn tre , man lyckas dra ett rött kort på sitt artilleri o därmed är det temporärt ur leken.
Inga nämnvärda händelser annat än i den tyska artilleriskjutningen sätts kaffet i vrångstrupen då det irriterande lilla batteriet slår en 3:a mot X29 o nu inväntar man med fasa rasrisken men raset uteblir , däremot sätter beskjutningen eld på både våning 1 o 2 o bryter 2 squads vid Hmg:n samt även squaden som trodde sig sitta i total säkerhet i källaren bryter samman när tysken sedan slår för hex W 30 rullar han upp en 4.....suck... ryssarna bryter även härinne.

De två ryska bärsärkarna ser sig tvungna att rusa åt "fel" håll sett ur ryskt perspektiv då en tysk halvgrupp , bruten , tyvärr är synlig , ryssen bröt honom med 2 hmg men lyckades inte förinta honom med sin ROF, så nu stormar 2 ryska squads i riktning mot W37 det blir inte skoj när man kommer ut i den öppnare delen W35 W36 då 4 tyska HMG samt en 9 -2 kommer at få syn på dem...... nästintill auto-kill.

i området P24 går ca 20 ryska squads framåt o stressar upp tysken som ser sig tvungen att nästan evakuera hela fabriken P21 det skjuts båsde 30-tabeller o 20-tabeller från tyska sidan men ryssarna känner att de kämpar för en rättfärdig sak o lyckas hålla anfallet igång, heder åt dessa män.

I hex M13 pågår en melee o tysken tröttnar på denna under sin turn 4 då han kastar in 3 friska
5-4-8:or men inser att han har overstackat dock blir utgången för tysken lycklig då den ryska squaden förintas utan att skada någon tillbaka ,ryssen gapar över för mycket då man försöker att tillintetgöra alla tyskar i ett slag det räcker med en 3:a eftersom man är overstackad på tyska sida men man slår FEEM !!!! SATAN.........
Tysken har även lyckats smyga sig fram mot den immobiliserade T 70:n i L7 och lyckas få en helgrupp 548 samt en likadan halvgrupp att våga anfallet mot tanken o man pillar ju också fram en AT-mina av något slag o har följdaktligen 8 på att ta ut vagnen o det lyckas man dessvärre med.

Men som sagt de tyska manskapsförlusterna stiger hela tiden o de ryska stiger också dock inte alls i den utsträckning som tysken behöver.

Förluster hitintills 25/10 :
Tyska 38 + en Pz IIIL
Ryska 20 + en T70

Den 27/10 skall det ju vara i ovan skrivna artikel.

Och den 11/12 -13 i Asarum utspelade sig striderna 🙂


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:48 e m  

27710 Stalingrad (131217 asarum)

Den 27.e går oerhört sakta men desto säkrare mot sitt slut.
Den ryska turnen inleds med ett ganska meningslöst artilleriangrepp o övrig prep-fire blir också ganska meningslös, i M11 står 2 ryska squads som försöker beskjuta en stor stor hög med concealed tyskar i L11 detta går dessvärre om intet o nu inväntar man den tyska elden.
Anledningen till att det öppnas eld o inte att man tar sig ur fabriken är ett antal: Stukas , 9-2 med 4 HMG ett par stacks till som kan elda på.

När den ryska movementen börjar måste de 2 dömda bärsärkarna storma vidare , detta glömdes i den ryska elden , då den mordiska 9-2.an kunde fått ett o annat att tänka på om man istället för att brassa på mot den concelade tyska stacken , hade dragit sig ur fabriken o kanske räddat livet på bärsärkarna.

Nu som sagt rycker dessa bärsärkar mot en säker död, på taket till Q40 ligger denna enorma HMG-hög o 28-abell med -4 räcker för att avliva första squaden, naturligtvis får tysken ROF o arättar strax efter även den andra bärsärken med en 28-tabell - 2.

Meni mitten pressar ryssen på o fabrik P20 rensas nästan i ett enda svep ligger en bruten grupp i Q28 o då ingen kan se så närmar sig en concealed ryss den brutna enheten som inte blir DM o alltså ligger o väntar på döden i CC.

I norr blir alltså den tyska hämnden total mot de 2 ryska squadsen som öppnade eld strax innan en 36-tabell med +-0 resulterar i en 3 KIA..........!!!!!!!!!!

Dock kommer hämnden ganska snabbt tillbaka till den ryska sidan då en rysk grupp kommit intill 3 brutna halvgrupper i P27 o viftar till en NMC där alla tyskar missar o därmed förintas. 
i adv.fasen så går alltså en concealed ryss in mot en bruten tysk o gör processen kort med honom.

Tska turnen som följer resulterar i att den sista ryska artillerisalvan avfyras o att tysken på sitt artilleri drar 3 rda kort i följd...varav ett av hans batterier har gjort sitt denna dagen.
?ven den tyske chefen verkar nästan få nog..........!!!!

Nåväl inga dramatiska händelser men den ryska frontlinjen har ganska markant flyttats framåt i söder i området ungefär R27 - U33 trots att man valde "idle" tysken valde "attack" och att det var just här som tysken satte in sitt alrra största anfallsförsök.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:49 e m  

27/10 Stalingrad (140103 Asarum)
Denlängstad dagen någonsin i "red Barricades" närmar sig nu sitt slut.
Vi inleder med tysk turn 5

Ingen dera sidan gör mycket väsen av sig det smygs mest bland husen o det enda nämnbara blir väl att vardera sidan får en bärsärkande trupp , den tyska lykas ta sig in i en fabrik men möts av ca 15 ryska squads som gör processen kort med honom, men det är dock det tyska moralkastet som förintar honom Dubbelsexa......halvering för missad moral samt "casualty reduced för 12....=död.

Den ryske bärsärken går ett liknande öde till mötes då han i nästan öppen terräng skall nå fram till en tysk squad som har täckning från 3 HMG i rutan intill samt 3 MMG ett par hex bort , så även denna grupp går hädan i den tyska blyorkanen.

Som sagt inga alls nämnbara händelser bägge sidor ser sig oförmögna att åstadkomma särskilt mycket.

Dagen tar slut efter runda 7 med en rysk seger.
Detta faktum gör att under ledarbefordringsslaget så står Karlshamns krighistoriska förenings F?RSTA SOVJETISKA 
10 -3 LEDARE GENOM TIDERNA på banan.

Ryssen har ca 130 squads efter dagens slut o tysken kan vi uppskatta äger runt 80 squads.

Förlusterna ca 50 för tysken samt en PzIIIL utslagen
Ryssen ca 30 samt en utslagen T70

Den 28/10 väljer båda sidor att återhämta sig men den 29 väljer båda sidor att anfalla och det blir tysken som får sätta upp först..... nu har ryssen det bästa tillfället hittills att åsamka ordentliga förluster för tyskland.

Det har alltså blivit två hela inköp samt att ryssen har sparat ett 120 mm OBA o får 17 + 17 CPP att handla för tysken får 15+17 att handla för , ett nettoövertag på 5 CPP för ryssen.

Urraaahhh......


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:49 e m  

29/10 Stalingrad (140108 asarum)

Den 29:e gryr med en ganska tunn tysk linje , den ryska som sätts upp blir desto tjockare åtminstone på ett par ställen.
Ryssen får börja o det gör man genom att kalla in ett av sina båda 120mm batterier , det ena drar man rött kort på.

Det främst i centrala avsnittet den ryska kraftsamlingen märks i området den låga långa smala fabriken sätts det in mer än 30 squads samt 8 officerare.

Man försöker bekämpa ett tyskt HMG-näste för att underlätta framryckningen detta består av 4 HMG samt 2 squads o en 9 -2 chef, dessa har dumdristigt nog i tyskt övermod ställt upp på ett tak i Q40 , den ryske spelaren skrattar hånfullt när han tar fram sin dolda killer stack med 2 HMG samt 9 -2:a 12 -1 är tabellen för dagen..... NIO NMC INGEN ROF F?RBANNAT , 
alla germaner klarar sig , ännu en dold stack tas fram 2 HMG samt 9 -1 NIO, INGEN ROF F?RBANNAT en tysk bryter o i routen självbryter restan av styrkan.

Därmed elimineras ena hotet i framryckackarnas flank , nu återstår ett ytterligare HMG-näste i G22 här har man tur som en tokig från den ryska sidan då man chansar in ena 120mm-batteriet detta läggs i enda synliga hexen I21 o scattrar till H21 BINGO !!!

Tyska styrkan i G22 bryter , ja alla utom 9 -1:an som pinnar, därmed elimineras detta hot frontalt mot de framryckande nu väller det ut ryssar framför fabriken P21 i nästan hela dess längd dock har man respekt för en lurande tysk SR som när som helst kan brisera så man håller sig klokt men kanske inte så tappert under sina ????? längs hela linjen.

En större rysk styrka med 2 st 5-2-7 samt en 9 -1:a DC o LMG tar sig försiktigt in i O26?? UTAN ATT GENOMS?KA DENNA ??..!!!!! KABOOOM en tysk försåtsminering????
18-tabellen -3, tärningarna rullar??.. 4:a ?? 3KIA !!!!! sorg i ryska lägret , den enda positiva verkan detta har är att det ännu inte finns några ??known enemy units?? 
detta har till följd att man dels har svårare med det tyska artilleriet samt att man HA HA HA har kommit intill två tyska squads som är brutna o inte kan routa eftersom de inte är DM o de inte kan se en känd fiende??.

Under denna framryckning sätts även en T70 in i ett försök att låsa fast tyska trupper i K22 2 squads samt en 9-1:a har här förskansat sig??. 
Nu skall hämnden för den satta DC:n komma????..
T70:n rullar in i hexen klarar sig med nöd o näppe med sina 14 MP slår för OVR tabell 5 med +3??.ingen vågar tro något MEN det resulterar i en PTC 9-1:an rullar??.12 Booby trap !!!Tysken rullar för vem som skall drabbas????. 
YATZZZEEE tre 1:or tyskens ansikte förvrids i en märklig grimas 9-1:an skadas o dör de andra båda halveras samt slår 1mc för den stupade 9-1:ans skull, ena Hs:en bryter????Ha ha ha ha ????

Nu kommer vi till den underbara närstriden??.Ryssen går in med en concealed 4-2-6 lyckas få en ambush tabellen blir 1-4 med -3 alltså mördas alla tyskar på 7 o något händer på 9, ok vi går mot alla med en HtH ? melee??.ryssen slår 9??..för ända in i H??.E

Där avslutas kvällen med tämligen missnöjda ryssar man har ådragit sig 14 poäng i förluster mot tyskens 9 , men det bistraste minnet är den tyske spelarens oförmåga att slå över 5 på sina tärningar, samt att man inte lyckades bättre med att ta livet av den där 9-2:an på taket.

Det ser dock , på det hela taget , bra ut för sovjet den tyske spelaren kommer inte längre att varje dag kunna ersätta sina förluster de tyska 4-6-7 ?kompanierna är slutköpta samt 5-4-8-kompanierna sjunger på sin sista vers o det är långt till Volga o den ryska sidan gör som vi kan se framstötar västerut.

Za Stalina !!


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:49 e m  

29/10 Stalingrad (20140105 Asarum)
Tysk turn 3 tar sin början tysken gör inga framstötar håller endast sin terräng , missar att kalla in sitt artilleri. Skratt !! 

Tysken bestämmer sig också för att dra iväg en 24-tabell mot den icke avslutade melee:n där en 426:a slåss mot 2 brutna tyska grupper??.ELD 2Mc??..ryssen bryter o de bägge vettskrämda tyskarna halveras , inget kan längre förvåna en i de bittra striderna.

Den ryska försvarselden ligger o hamrar med sitt 120 mm OBA dock ?? helt fucking otroligt nog , så kommer ingen till skada det är i G22 man kallat in dom stora spränggranaterna men inget händer.

Den ryska elden mot G22 förstärks i form av 2 st 82mm GRK som avskjuts med hjälp av observatör här skrattas det mycket och länge åt en rysk CH mot G22 men när 24 tabellen med -3 skall dundra in så rullar ryssen ????11:a satan !! 1Mc som tysken galant klarar.

Den Ryska turn 4 tar sin början , nu skall tysken få veta hut??.. man ringer upp sitt andra 120 mm OBA ??.. 12 på tärningen för telefonkontakten ????AAAArrrRRHGGHHHHGG ANDRA G?NGEN P? TV? DAGAR SOM DETTA VEDERV?RDIGA RESULTAT P? T?RNINGARNA VISAR SIG??????????????..
Rysk kosackdans med svordomar o höga utrop????????????.

Nu ringer man upp batteriet som redan ligger o hamrar mot G22 ??.. Ha ha ha ha ha ha ??..
CH mot G22 kollar om det blir rubble ??. Ja det blir det ??.kollar vilken location??. K?LLAREN D?R DOM BRUTNA TYSKARNA FLYTT Ha ha ha ha ha ha hela norra delen av huset förvandlas till grus o aska samt två 467:or o en 9 -1 tillsammans med 2 kvarlämnade HMG finns inte mer???? inget falling rubble dessvärre.

Ryssen kastar sig in i närstrider på flera håll en 527:a kastar sig över ett tyskt ????? ambushar?? vad döljer sig här då ??? en ensam 6+1:a nåväl det skall ju bli skoj??.. 12:a.vad ända in i !??#¤%&/(&%¤#¤%
Dock slås en 5:a på om han skall dö eller inte o lyckligtvis så gör den just det???? FY FAAAN vilket nervpåfrestande spel det är??????????

?verraskar en 838:a samt 447:a men beslutar mig för att backa undan.
Meleen under den ryska T70:n fortsätter röd tabell med en rysk 426:a mot en tysk 238:a tysken rullar??????????3??????..denna satans motspelare igår hade han ett snitt på tre stora delar av kvällen ryssen dör men jag lyckas trots allt göra slut på tysken också
Jag glömde att i förra närstriden så slog jag en 11: i denna strid strax efter 12:an mot den tyske officeren.

I övrigt så sätter sig en stor kontingent ryssar i rörelse ut i gatan som löper längs N-raden N11 till N16 är nu helt fullt med ryska stormingenjörer så nu får vi se??..

I den tyska turnen backar tysken undan från fabrikens ytterdelar under det ryska trycket.
Kvällen avslutas efter tysk turn 4:a ryssens turn 5 skall börja 

Förlusterna helt identiska 27 poäng för båda sidor.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:50 e m  

29/10 Stalingrad (140122 Asarum)

Endast skuggboxning båda sidor enas om att göra slut på denna dag efter turn 5.

 

30/10 samt den 31/10 väljer båda sidor att ligga still (idle)


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:50 e m  

1/11 Stalingrad (140205 Asarum)

Dagen D då man vilat i två dagar tar sin början.
Tysken inleder med ett batteri "Nebelwerfer" som dödar en 8-1 chef samt halverar en annan squad o röjer bort ett minfält.
därefter öppnas eld mot de mål som kommer i tyskens skottfält dock inte överdrivet många.

Efter första tyska rundan inhöstas 10 förlustpoäng på den ryska sidan , dock öppnar det ryska artilleriet en träffsäker eld o raserar ett hus ända ner till grunden o där inhöstas 7 poäng samt 2 HMG o en 9-2 chef man raserar även en övervåning i ett annat hus dock utan dödsoffer men sammantaget höstar man in 25 förlustpoäng på den tyska sidan.

Tysken får ett litet glädjepiller tilldelat sig då man lyckas elda upp en T60 med en FT på long range.
På den ryska sidan ställer man sig frågande : "Finns det några tyskar kvar i Stalingrad, då man springer på eller beskjuter ca 20 dummy-?"
O i söder börjar nu den ryska björnen att röra på sig.
Här stöter man också på ett antal "?"

Kvällen lullar så sakta på med att man avslutar turn 2 o förlusterna stannar på 
Tyska : 25
Ryska : 14


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:50 e m  

1/11 Stalingrad (140213 Asarum)

Denna dagen blir mer o mer mardrömslik för de tyska styrkorna.
Nere i söder söder om den där liggande gullyn har ryssarna samlat kraften av två batterier med 120mm OBA , effekten låter inte dröja ,hus börjar brinna hus störtar samman o mitt i allt detta försöker ett fåtal tyska trupper att försvara sig.
I norra delen samt centrala delarna händer i praktiken ingenting utan att man hittar ännu fler-rättare sagt - man hittar inga tyskar på de flesta ställen utan mest skjuter man på skuggor (?)

Förlusterna når över 40 poäng för den tyska sidan, o ryssen når till 20.

Det känns mer o mer som det är över för den tyska sidan, han har långt till volga o trupperna kommer att sina ut.


SvaraCitera
jerry
(@jerry)
Medlem Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 70
01/05/2018 12:51 e m  

1/11 Stalingrad (140219 Asarum)

Som sagt innan denna dagen blir mer o mer mardrömslik för tysken det ryska artilleriet hamrar obönhörligen in salva efter salva med 120 mm granater ,detta har till följd att ett stort antal tyskar tappar tron på kampen o ELR:ar samt en hel del som helt enkelt stupar.

Vi har en fantastisk tur med artilleri som scattrar exakt dit vi vill ha det , o sen har tysken otur med sina chefer , jag tror vi lyckades döda 3 st 9 -2:or o skada ännu en , jag kan ha fel på en av dessa helt klart är att vi dödat 2 samt skadat en till , vilket är gott nog.

Det händer som sagt var knappast ett enda dyft på centrala avsnittet men i söder är det stor framryckning på de ryska styrkorna ,hus q40 q41 amt s43 faller i rysk hand , o i hus q41 kunde det blivit ännu ett blodbad på tyska styrkor 9-2 samt skada 8-1 samt 548 samt 247 sitt er fast i källaren men de ryska vapnen kan inte bryta de o i den tyska advancen går dom upp ur sin källare o ambushar den ensamme ryssen på markplanet o dödar honom.

Ryssen återtar även en del locations i norra delen av fabriken p33 jag tror vi tog hela norra hexraden, samt att även söder om denna fabrik finns det en del ryssar så dessa tyskar bör se upp så dom kan ta sig ut innan dom inringas.......

ja så ser det ut , ganska händelselöst då tysken ligger helt o hållet på defensiven o inte rör sig framåt en tum.

Förluster

Tyskland: 63 poäng

Ryssland: 25 poäng


SvaraCitera
Sida 2 / 3 Föreg Nästa
Share: